Vara FÉG Kft.

KAPCSOLAT
  • Cím: 1139 Budapest, Fáy u. 23.
  • Telefon: Telefon: +36 1 262-7475
  • Telefon / fax: +36 1 262-7471
  • Email: info@feg1891.hu

Új fejezethez érkezett a 120 éves FÉG márka


- új arculatot kaptak a kizárólagosan magyar Vara-FÉG termékek -

Az egyetlen teljesen magyar fejlesztésű gázkészülékek a termék minőségéhez és színvonalához mérten is méltó márkaarculatot és -megjelenést kapott. Az új arculat üzenete: a VARA-FÉG Kft. gázkészülékei felveszik a versenyt a legmodernebb készülékekkel a hazai és a nemzetközi piacokon egyaránt. Az új logó ötvözi a patinás FÉG márka hagyományát napjaink innovatív és modern gyártói felfogásával.

„A Vara-FÉG Kft. a jogelőd 2008-as megvásárlása óta gőzerővel azon dolgozott, hogy folyamatos fejlesztésekkel versenyképes gázkészülékeket állítson elő. Célunk volt továbbá, hogy olyan színes termékpalettát alakítsunk ki, amelyik a fogyasztói igényeket leginkább kiszolgálja. Mindezen célokat ez év elejére sikerült elérnünk. Következő lépésként egy átfogó piaci és értékesítési stratégia megalkotása a feladatunk. Ennek első és az egyik legfontosabb lépése volt a Vara-FÉG termékekhez méltó arculat megalkotása. Az új megjelenésre építve a közeljövőben a Vara-FÉG termékekkel gyakrabban találkozhat majd a vevőközönség az értékesítési láncokon keresztül, de akár közvetlenül is. ” – mondta Vara Árpád, a Vara-FÉG Kft. ügyvezető igazgatója.

A Vara-FÉG Kft. azonban most sem kizárólagosan a magyar piacra koncentrál. A jó hírű FÉG termékek iránt nagy az érdeklődés a Közép- és Kelet-Európai országokból is, így a vállalat a hajdani exportpiacokat újra fel kívánja futtatni.

A Fegyver- és Gépgyár Részvénytársaság 1891-ben alakult Budapesten. A világhírű fegyverek mellett, már a kezdeti időktől fogva gyártanak szerszám- és marógépeket. Később fokozatosan kibővült a FÉG által gyártott termékek köre; az 1930-as évektől a gáz mint új energiaforrás jelent meg a háztartásokban, megkezdődött a gáztűzhelyek, valamint a gázüzemű vízmelegítők előállítása. A magyar lakosság körében közkedvelt, tartósságáról és megbízhatóságáról híres termékek gyártása 2008-ban egy sok éves tapasztalattal bíró, szakmai befektető kezébe került. A VA-RA Kft. 2008-ban megvásárolta a FÉG típusú fali kazánok és átfolyós vízmelegítők gyártástechnológiáját, a gyártó gépsorokat és a FÉG márkanevet. Az új társaság, a VARA-FÉG Kft. folytatja a keresett és bevált kazánok és vízmelegítők gyártását.