Vara FÉG Kft.

KAPCSOLAT
  • Cím: 1139 Budapest, Fáy u. 23.
  • Telefon: Telefon: +36 1 262-7475
  • Telefon / fax: +36 1 262-7471
  • Email: info@feg1891.hu

FÉG-VESTALE MODULKAZÁN

A FÉG-VESTALE rendszerű modulkazánok társasházak és intézmények fűtési igényéhez igazodó teljesítménytartományban áll a felhasználók rendelkezésére. E termék esetében a különböző funkciójú moduláris egységeket megfelelően kiválasztva és egységbe kapcsolva állíthatunk elő a fűtési feladathoz legjobban illeszkedő, s egyben a legalacsonyabb beruházási költséget igénylő, központi fűtésű kazánt.

A modulkazánok működési elve szerint a kazánházba visszatérő lehűlt fűtővizet földgáz-tüzelésű, atmoszférikus égős, átfolyó rendszerű, 35 kW névleges hőteljesítményű elemi kazánokkal melegítjük fel újra. Az elemi kazánok 35 kW-osak, melyekből fűtőmodulok vannak kialakítva. A FÉG-VESTALE elnevezésű rendszer esetén három, a MINI-VESTALE esetén kettő elemi kazán van egy-egy állványzatra felszerelve. Ezek az állványok az AF-105H, illetve AF-70H fűtő modulok. A fűtőállványok azután sorba kapcsolhatók, így a FÉG-VESTALE használata esetén akár 1 megawattos kazánházi fűtőteljesítményt is létrehozhatunk.
A moduláris rendszer részét képezik még a gépészeti modulok:
- használati meleg víz készítő, MK,
- időjárásfüggő fűtővíz-hőmérséklet szabályzó, AR,
- csak keringető szivattyút tartalmazó állandó hőmérsékletű modul.

A komplett kazántelep összeállításához szükséges egyéb szerelvényeket (pl. központi kapcsoló szekrény, vízhiány érzékelő, stb.) foglalja magába az AES szerelvénykészlet.

A modulkazánok különleges felépítésével járó előnyök:

Kis önsúly, kis helyszükséglet. A modulkazán egy épületben gyakorlatilag bárhová elhelyezhető - akár emeletre, akár tetőtérbe. A födémterhelés olyan alacsony, hogy az emberi tartózkodásra megfelelő helyiségek födémszerkezetét megerősíteni nem kell.

Alacsony zajszint. Az atmoszferikus, természetes előkeveréses szőnyegégők 55 dB-nél kisebb égési zajt okoznak. Nincs ventilátor, illetve alacsony frekvenciás (dübörgő) lángcsóva-zaj. A modulkazánház lehet akár lakás, akár iroda felett vagy mellett is.

Terheléstől független, értéktartó hatásfok. Egy tíz fűtőmodulos (1,05 MW-os) FÉG-VESTALE kazántelep például 30 db elemi kazánból áll. Teljes terhelésnél mind a 30, nagyon kicsi terhelésnél 1 elemi kazán van bekapcsolva. Minden elemi kazán a névleges hatásfokával teljesít, bekapcsolástól függetlenül, azaz maga a kazántelep bármennyi elemi kazán működése esetén mindig a névleges hatásfokon üzemel. A modulkazán-telep hatásfoka ezért a terheléstől függetlenül állandó, mindig a lehető legjobb. E kedvező tulajdonság különösen az átmeneti (őszi, tavaszi) időszakokban fontos, vagy nyáron is, amikor csak esetleg a használati meleg víz készítés a feladat. Egy FÉG-VESTALE kazántelep éves hatásfoka gyakorlatilag megegyezik egy elemi kazán névleges hatásfokával.

Mindig üzemképes. Hacsak nem hiányoznak a nélkülözhetetlen energiaforrások (földgáz és villamos áram), a modulkazán-telep állandó ellátást szolgáltat. A szolgáltatás biztonsága a beépített elemi kazánok számával nő. Egy-két elemi kazán eseti meghibásodása nem okoz észrevehető változást a szolgáltatásban, a szerviz megérkezéséig „sánta üzemben” is képes tovább működni.

Alacsony fenntartási költségek. A FÉG-VESTALE modulkazán folyamatos üzemképességének fenntartása a gyakorlati tapasztalatok szerint alacsony költséget igényel. A berendezés tagoltságából, az elemi kazánokból (ami gyakorlatilag megfelel egy-egy fali-kazánnak) való felépítettségéből következik, hogy a javítás-karbantartás rövid időt, és általában alkalmanként alacsony anyagköltséget igényel. E munka (költség) jellemzői közel állnak a fali-kazánok szervizmunkáihoz.

Alacsony beruházási, létesítési költségek. Az AF-105H (AF-70H) fűtőmodulok működési elvükből, szerkezeti felépítésükből következően fajlagosan olcsó tüzelőberendezések. Egy fűtőmodul ára hozzávetőlegesen megfelel a beleépített 35 kW-os fali kazánok (2 vagy 3 készülék) árának. A gazdaságosság azonban nem jelent gyengébb minőséget vagy teljesítményt: a „formabontó” kazánberendezés alacsonyabb előállítási költségéből következik. A járulékos költségek tekintetében további előny, hogy a FÉG-VESTALE rendszerek többsége a vonatkozó biztonsági előírások szerint hasadó-nyíló felület biztosítása nélküli helyre is beszerelhető.

A Modulkazánok menüben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek. A konkrét árakkal kapcsolatban kérjük, keresse munkatársunkat!

Műszaki információ:
Siftár József – Tel.: +36 1 262 7471, +36 30 985 5631
Miklán András – Tel.: +36 62 510615, +36 62 213 766, +36 30 239 2147


bővebben