Vara FÉG Kft.

KAPCSOLAT
  • Cím: 1139 Budapest, Fáy u. 23.
  • Telefon: Telefon: +36 1 262-7475
  • Telefon / fax: +36 1 262-7471
  • Email: info@feg1891.hu

Filozófiánk

Fejlesztéseink célja, hogy saját, lehetőleg zárt gyártási lánccal gyártott, komplett energetikai rendszereket kínáljunk a lakosság és az ipari felhasználók igényeinek kielégítésére. Energetikai rendszereink a konvektorral történő hőveszteség pótlásától vagy a gázkazánnal megoldott központosított fűtésektől, egészen a hibrid gázkazánokon át, a komplex, fosszilis és megújuló energiákat együtt alkalmazó, a megtermelt hőt tárolni tudó és intelligensen vezérelhető, automatizált épületek széles spektrumát öleli fel. Annak tudatában építjük portfóliónkat, hogy a felhasználó, az igényének megfelelően bármilyen rendszert meg tudjon valósítani.

Innováció

A kihívásokat vállalva, a jövőben olyan energetikai rendszerek fejlesztése felé fordítjuk figyelmünket, mely egyre kevésbé függ a fosszilis energiák meglététől, választ képes adni a környezeti és éghajlati szélsőségekre. Megújuló, környezetbarát, önfenntartó, zárt rendszerek kiépítése a cél. Ezek a rendszerek a működésükhöz szükséges energiát maguk állítják elő és a működésük közben ”megtermelt” szilárd és folyékony hulladékok energia és anyagtartalmát visszaintegrálják a saját rendszerükbe. Mindezt úgy, hogy a megtermelt hulladékból a természet energiáit kihasználva újra többletenergiát és értékes nyersanyagokat - szillícium-dioxid, alumínium-oxid, kálium, foszfor vegyületek, nehézfém oxidok és egyéb nyomelemek, aromás szénhidrogének, ammónia, mineráliák, csökkentett deutérium tartalmú víz - állítanak elő. A felsorolt anyagok mindegyike a hulladékok megfelelő kezelése közben előáll.
A kémiai katalizátorokat, a fizika - hő és áramlástani tudományának a közös területeit kutatjuk. Vizsgáljuk a lángégés, izzás és hősugárzás valamint az oxidáció pontos folyamatait, a hőátadás és hőszállítás optimális feltételeit. Munkánk mögött az a motiváció húzódik meg, hogy az energetikai berendezések fejlesztésében eddig ismeretlen utakat nyissunk. Cél, hogy ezen eszközök a közösség javára váljanak és használatuk ne terhelje az élő környezetet.

Fejlesztések

2009 Cirkonova zárt égésterű termékcsalád kibővül 24kW és 36kW-os készülékekkel, kiváltva az Olasz importot

2010 újraindul az MV vízmelegítők gyártása, kiváltva a Lengyel importot

2011 A FÉG megvásárolja az automata tüzelésű pelletkazán Know-How-t és piacra viszi a terméket

2012 Econ kondenzációs termékcsalád fejlesztése, 24, 45 és 90 Vestale kivitelben, kiváltva az Olasz importot

2013 kooperációban készülő konvektorok piacra vitele

2014 Econ kondenzációs termékcsalád piacra vitele

2016 FÉG villanybojlerek, hő és szolár-tárolók piacra vitele

2016 Cirkonova Plusz, zárt égésterű készülék megjelenése, mely turbós készülékként egyedül teljesíti az EU szigorított irányelveit.

2016 FÉG Spirec hőcserélők uszodatechnikai és hőszivattyúzásra alkalmas változatinak kialakítása

2016 energiakorlátok tervezése, kialakításuk megkezdése

2016 gépészeti modulok tervezése, kialakításuk megkezdése

2016 szürkevizes hővisszanyerő rendszerek tervezése, kialakításuk megkezdése

2016 hőszivattyúk tervezése, kialakításuk megkezdése

2016 hibrid gázkazánok tervezése, kialakításuk megkezdése

2016 6kW-os turbós minicirkó tervezése, kialakításuk megkezdése

2016 5, 10, 15kW-os kondenzációs kazánok tervezése, kialakításuk megkezdése

2017 gázkazánjaink mindegyike rendelkezik intelligens, mobil telefon applikáción keresztül történő kommunikációs lehetőséggel

2017 Kutatás - Fejlesztés - Innováció pályázat megkezdése, melyben eddig a kazántechnikában idegen izzóterek kialakítása a cél, a hatékonyság növelése és az emisszió radikális csökkentése végett.

 

Mit kell tudni rólunk?

  • Tradíció 1891 óta a piacon
  • Innováció folyamatos fejlesztésekkel
  • Minőség minőségbiztosítással

Nézze meg és ismerje meg termékeinket!